top of page

Ismerj meg jobban

Privát személyi edzőként,

azzal a belső motivációval dolgozom, hogy minél több embernek segíthessek, hogy megtapasztalja az érzést, hogy jól érzi magát a bőrében.

Rólam.

Helmeczi Dalma vagyok,
egészségfejlesztő és humánkineziológus sportszakember.

Mindig is érződött, hogy valahogyan az emberekkel való kapcsolatban, segítésben, tanításban és a sport ötvözetében lesz az én utam. 

 

Sportmúltamat őszintén átgondolva, nincs olyan sportág, amit eddig ne teljes örömmel csináltam volna. Lány gyermekként klasszikusan tánccal indult az út (társas, majd hip-hop), emellé társult be az atlétika, ahol hamar kiderült, hogy a futáshoz van érzékem. Ekkor még főként a rövidebb számokban értem el jó eredményeket. Mostmár inkább a hosszabb távokban veszek részt, főként terepakadály futás területén versenyzek. Középiskolás éveim alatt már jöttek a labdajátékok, így a röplabda is heti szinten kiegészítette a mindennapjaimat. Innen pedig már egyenes út volt, hogy a sporttudomány irányába szeretném a tanulmányaimat is folytatni, hogy meg is értsem a sportmozgásokat, és az ekkor lezajlódó ok-okozatokat. 

x végzettségem_edited_edited.jpg

Végzettségeim

A Bsc-met Egerben, rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon szereztem meg, ahol szinte minden sportágból volt vizsgánk, ezzel nagyban növelve a testkultúránkat (a teljesség igénye nélkül: jóga, szertorna, küzdősport, úszás, foci, kosár, squash stb.). Ezzel párhuzamosan pedig már feljártam Budapestre, az IWI Nemzetközi Fitness Iskolájába Fitness Instruktori képzésre is. 

Ezután szerettem volna még mélyebbre ásni, így a TF Msc Humánkineziológia szakán folytattam a tanulmányaimat. Ez idő alatt egri egyetemen már egy fél évet tanítottam, mint tanársegéd, aminek a tapasztalatáért, azóta is hálás vagyok, de végül az edző irányba köteleződtem el.

Így kezdődött el a privát lakás fitneszben és a funkcionális edzői területen az életem.

A megszerzett tudásomat pedig folyamatosan igyekszem naprakészen tartani és kiegészíteni például a következő irányokkal:
 

  • szétnyílt hasizom regenerálás

  • szenior tréner 

  • komplex mozgásszervi állapotfelmérés

  • kinesio tape ragasztási technikák

  • SMR henger használata fasciális szemlélettel

  • Hatha Jóga oktató

De mit is csinál egy humánkineziológus?

A humánkineziológia az emberi fizikai teljesítmény, állóképesség, terhelhetőség vizsgálatával, erőnlétének megőrzésével, a mozgáskultúra fejlesztésével foglalkozó szakág. A mozgás vizsgálatán kívül a humánkineziológusok otthonosan mozognak a táplálkozás és a stressz menedzsment terén is. Összekötő kapcsok lehetnek az orvosok és az edzők közt, hiszen tudásuk mindkét területen megalapozott, és a gyakorlatba is kitűnően átültethető. Elméleti és gyakorlati tudással segíthetik mindazokat, akik az aktív, harmonikus életmód segítségével szeretnék megőrizni vagy visszaállítani az egészségüket. A humánkineziológusok a legmagasabb szintű gyakorlati és elméleti ismeretekkel rendelkeznek a fizikai képességek fejlesztésének, valamint az egyéni képességek alapján személyre szabott edzésprogramok tervezésének elveiről, módszereiről és az alkalmazott eszközökről.

Lesd meg a termet!

Edzők, masszőrök, FIGYELEM!

Terembérlési lehetőség hosszútávra! További információkért privátban lehet érdeklődni.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page